Alliansens valmanifest

Äntligen kom Alliansens valmanifest. Det presenterades med en lång berättelse om hur bra det är att rösta på Alliansen för då vet man vad man får.
Men går inte det emot allt vad den Svenska politiska modellen innebär. Fram till för 8 år sedan har det varit väldigt viktigt att välja vad man vill rösta på för då vet man att ens röst påverkar förhandlingarna om framtiden som kommer efter valet. Men i Alliansens fall är det redan helt avgjort. Vill du att Alliansen ska vinna spelar det ingen roll vad du röstar för. Centerns miljökämpande kommer inte påverkas mer eller mindre av din röst om du lägger den på C eller M, deras förhandlingar är redan klara.

Väljer man istället att rösta på MP eller V eller F! så vet man att ens röst får en direkt påverkan. För de förhandlingarna som dessa partier går in i påverkas av hur du röstat. Fler röster blir fler mandat vilket ger en större förmåga att föra fram sina hjärtefrågor. Därför kan inte MP eller S berätta exakt hur ett regeringsalternativ ser ut för de vill veta hur du lägger din röst innan de avgör detta. De anser att väljarnas röst påverkar utgången.

Så gör din röst hörd! Rösta där det spelar någon roll!

Men helst på MP förstås.