Multikulturellt samhälle

Debatten går högt om att olika kulturer inte kan leva sida vid sida. Ok, ett kort tag så säger vi att SD har rätt. Alla med en annan kultur än den Svenska slängs ut. Var drar vi gränsen då?

Har Stockholms innerstadsbor samma kultur som norrlänningen från landsbygden? Nej. T.ex. så bestämmer man alltid i förväg att man ska träffas i Stockholm. I Norrlands landsbygd kan man vandra in i huset, sätta sig på en stol i köket och te en kopp kaffe om det finns färdigt. Total kulturkrock.

Har en 15-åring samma kultur som en pensionär? Nej, iPads och liknande saker som revolutionerat hur unga människor umgås med varandra har bara funnits i 4 år. Sms, e-post och Facebooks chatt är inte det naturliga sättet att umgås på för den äldre generationen. De är vana vid fika hemma i köket eller liknande. Total kulturkrock.

Så även utan kulturer från andra länder har vi redan ett multikulturellt samhälle. Att alla bara ska ha en kultur skulle innebära att alla skulle behöva växa upp i identiska mindre städer utan byar på landsbygden och att all teknik fryses vid ett specifikt datum.

Jag GILLAR att vi har många kulturer i Sverige. Jag älskar att få se världen ur min mormors ögon eller ur mina barns. Att få prata med en muslim om demokrati är lika uppfriskande som att få prata med en kristen om syndaflodens verkliga förlaga i världshistorien. Att få se världen ur den Asiatiska berättartraditionen skapar en annan upplevelse än att se en Hollywoodfilm.

Jag GILLAR olika och jag röstar på ett parti som också gör det!