Om mig

Hej besökare!

Jag heter Svante Agnestig och bor på Kalkstenshawaii, även kallat Gotland, sedan 2005.

2011 insåg jag att jag varje gång jag tittade på nyheterna satt och klagade över vart Sverige var på väg. Jag såg rapporter om hur SD kommit in i riksdagen och hur Alliansen i varje steg använde en smart retorik för att göra de rika rikare och de fattigaste fattigare. Jag såg hur regeringen förhandlade till sig fler utsläppsrättigheter än vad Sverige använder för att sedan sälja dem vidare till länder där energin kommer från olja och kol.

Jag stod inte ut och tänkte att om jag inte försöker göra något så får jag sluta klaga. Sagt och gjort gick jag in på hemsidorna för V, MP, S och FP och läste på ytligt om deras politik. Därefter gick jag in på V och MP och läste grundligt. Efter det skrev jag ut MP’s dåvarande partiprogram (Fyra sidor per A4 för att bespara miljön såklart.) och läste igenom det två gånger. Andra gången markerade jag allt jag tyckte var konstigt eller naivt. Efter det kontaktade jag MP Gotlands regionråd Stefaan de Maecker och bokade in en lunch. Efter att ha grillat Stefaan i 1½ timme var jag nöjd. Samma kväll blev jag medlem i Miljöpartiet de Gröna.

Månaden innan valet 2014 skrev jag 15 längre inlägg på Facebook. Jag fick självklart en massa påhopp och vassa motargument, men också en massa tack, gilla och delningar. Det väckte en passion i mig jag aldrig trodde fanns, nämligen att skriva. Efter valet bestämde jag mig för att starta en grön blogg.